Çeviri

Otomotiv Çevirisi ve 5 Alt Kategorisi

10.11.2023
4 dakika
Otomotiv Çevirisi ve 5 Alt Kategorisi
İçindekiler

Otomotiv çevirisi, çeviri dünyasında özel bir yere sahiptir. Dünya çapında otomobillerin tasarımı, üretimi ve satışının çeşitli aşamalarında esaslı bir rol oynamaktadır. Dünyanın önde gelen otomobil markaları merkez ofislerinden üretim ve montaj merkezlerine ve mahalli Show roomlara kadar, işlerin devam etmesi için farklı otomotiv çeviri biçimlerinden yararlanır.

Sizi rakiplerinizden ayıran unsur ister sıra dışı otomobil tasarımınız, sürücü lüksü ya da hassas direksiyon ister gelişmiş süspansiyon olsun, ADH Translation’ ın profesyonel çevirmenleri bu özellikleri hedef kitleye tam anlamıyla aktaracaktır. Birinci sınıf çevirilere olan tutkumuz kanımızda var.

Bu makalede profesyonel çeviri ve proje yönetimi hizmetlerimizin, otomotiv markanızın pazar payını korumasına ve genişletmesine nasıl yardımcı olabileceği konusunda size bazı ayrıntılı bilgiler sunacağız. Gelin çoğunlukla çalıştığımız beş otomotiv çevirisi türünü derinlemesine inceleyelim.

Profesyonel otomotiv çevirisine neden ihtiyacınız var?

Profesyonel otomotiv çevirisine neden ihtiyacınız var?

Diğer tüm sektörde olduğu gibi otomotiv şirketlerinin de satışları ve geliri artırmak için hedef kitleleriyle bağ kurabilmeleri ve etkileşim yaratabilmeleri gerekiyor. Bu bağlamda sadece hedef kitlenizi hem yerel hem de küresel bazda değerlendirerek başarıya ulaşabilirsiniz.

Müşterilerinize oto parçalarını profesyonel çeviri dâhilinde tanıtmak, marka değerinizin çeviri içeriğine doğru şekilde yansıtılacağı anlamına gelir. Başka bir deyişle, içeriğin tercümesini gerçekleştirip yerelleştirerek hedef kitlenizin dilini konuşacak ve kendilerine markanızın bir parçası olduklarını hissettireceksiniz.

Otomobil üreticileri dünya çapında faaliyet gösterse de yerel olarak satış yapıyor ve işte bu nedenle kullanım kılavuzlarından pazarlamaya kadar her adımda doğru tercüme hayati önem taşıyor. Gelin 5 otomotiv tercümesi türünü daha yakından inceleyelim.

Teknik kılavuzlar

Teknik kılavuzlar

Bazı insanlar otomotiv çevirisinin yalnızca araç kılavuzlarından ibaret olduğunu düşünüyor ki bir yere kadar da haklılar. Otomotiv çevirisi ve araç kılavuzları genellikle eşleştirilir. Aslında araç ve otomobil üreticilerinin ürün kılavuzu çevirilerini ve güvenlikle ilgili diğer bilgileri kullanıcılara sunması küresel bir yasal gereklilik taşıyor.

Eğitim içerikleri

Eğitim içerikli çevirinin doğru yapılması otomotiv şirketleri için çok önemlidir. Bu içerikler tamircileri etkileşimde oldukları sistemlere alıştırır ve bunların nasıl doğru şekilde kontrol edilip onarılacağını öğrenmelerine yardımcı olur. Yeni ürünler, yeni eğitim materyallerini gerekli hale getirir. Örneğin, hibrit ve elektrikli otomobillere yönelik artan mevcut talep, ilgili eğitim materyallerine olan talebin de artmasına yol açar.

Orijinal yedek parça üreticileri

Orijinal yedek parça üreticileri

Çoğu otomobil tutkunu, tereddütsüz ondan fazla otomobil üreticisinin adını kolaylıkla söyleyebilir. Araba logoları her yerde. Reklam panolarında, televizyonda, sinemada ve sosyal medyada da reklamlar yayınlanıyor. Ancak her yerde gördüğümüz bu büyük markalar, sundukları ürünlerin tamamını üretmiyorlar.

Otomobil üreticileri genellikle bujiler, amortisörler, lambalar, aküler ve fren balataları gibi oto yedek parçalarını diğer üreticilerden temin eder. Bu parça üreticileri Orijinal Ekipman Üreticileri olarak bilinir. Bu parçaların tümü, birçok farklı dilde kullanım kılavuzlarına ve etiketlere ihtiyaç duyar. Bu nedenle çevirilerin tutarlı ve kusursuz olması hayati önem taşımaktadır. İyi bir çeviri hizmetinin üreticiler için olmazsa olmaz olduğu nokta işte tam da burada devreye girmektedir.

Pazarlama çevirileri

İçerik pazarlaması otomotiv endüstrisinde çok önem verilen bir role sahiptir. Bu nedenle pazarlama araçlarının içeriklerinin doğru tercümesi müşteri hizmetlerimizin önemli bir bölümünü oluşturur.

Çeviri hizmeti sağlayıcıları genellikle pazarlama çevirilerini ayrı bir kategori olarak sunar. Bununla birlikte, pazarlama içeriği çevirileri aynı şekilde yaratıcı yeteneğe ihtiyaç duyarken, otomotiv çevirisi de çevirmenlerin doğru terminolojiyi kullanmalarını ve ilgili teknoloji konusunda net bir şekilde bilgi dağarcıklarının olmasını gerektirir.

ADH Translation olarak normal basın bültenleri, satış noktası materyal içerikleri, Google Reklamları, YouTube videoları ve çok daha fazlası için pazarlama çevirisi hizmetleri sunmaktayız.

İnsan-makine arayüzü

İnsan-makine arayüzü

İnsan Makine Arayüzü veya HMI, sizinle aracınız arasındaki arayüzdür. Beş otomotiv çeviri türü arasında HMI en karmaşık olanlardan biri olarak görülmektedir. HMI çevirileri, araç üzerindeki uydu konumlama sistemleri, etkileşimli ses sistemleri ve telefon senkronizasyon sistemleri gibi özellikler için kullanılır.

ADH Translation’dan HMI çeviri hizmetleri talep ettiğiniz takdirde dil uzmanlarımız, aracınızla etkileşime geçmek için sesli komutlar da dâhil olmak üzere tüm hususları kullanıcıya uygun hale getirecektir.

Hedeflerinize ulaşmak için ADH Translation’a güvenin

Profesyonel bir çeviri hizmeti sağlayıcısı ile çalışmak, size rakiplerinize karşı sağlam bir stratejik güç sağlayacaktır. Ancak hedef kitleniz üzerinde iz bırakacak bir katma değer yaratmak için, dili 'sadece' bire bir çeviren bir çeviri hizmeti yerine, uzmanlık içeren ve derinlemesine bir otomotiv çeviri deneyimi sunan bir çeviri hizmetine ihtiyacınız var.

ADH Translation 1994’den beri faaliyet gösteriyor, dolayısıyla uzun yıllara dayanan çeviri deneyimine sahibiz. Uzman dilbilimcilerden oluşan ekibimiz, profesyonel dil hizmetleri danışmanlarımız ve deneyimli proje yöneticilerimiz sayesinde hizmetlerimizi artık 100’den fazla dil kapsamında sunabiliyoruz. İşletmenizin ihtiyaçlarına hızlı bir şekilde yanıt verebilir ve kalite ve doğruluk bağlamında en uygun şekilde kontrol edilen yüksek kaliteli çeviriler üretebiliriz.

Yıllar içerisinde birçok otomotiv firmasıyla çalışma fırsatı bulduk. Ekiplerimiz bu sektörün uzmanlık seviyesindeki ihtiyaçlarına karşılık verecek şekilde organizasyonel bilgiye sahip. Çevirilerin  otomotiv sektörü için kesinlikle doğru ve hatasız şekilde yapılmasının öneminin bilincindeyiz.

Ayrıca gizliliği de garanti ediyoruz. Ekiplerimiz, bazı ürünlerin basın yasağı kapsamında değiştirilemez son tarihlere tabi olduğunu ve ilgili tüm tarafların bu son tarihlere uyması gerektiğinin bilincindedir. Otomobil endüstrisinde kanıtlanmış bir performans geçmişine sahip olarak, ister basın bültenleri ister yeni bir araca ilişkin kılavuzlar olsun, gizli çevirileriniz konusunda bize güvenebilirsiniz.

ADH Translation olarak tüm çeviri ihtiyaçlarınızı karşılayacak bilgi, uzmanlığa ve deneyime sahibiz. Türkiye’deki uzman operasyon kadromuz ve 2000’den fazla serbest çalışandan oluşan bir havuza erişim imkânıyla profesyonel dil hizmetlerimiz, işinizi bir sonraki seviyeye taşımanıza yardımcı olacaktır.